Calgarypuck Forums - The Unofficial Calgary Flames Fan Community
Old 07-28-2017, 03:12 PM   #421
Mazrim
CP Gamemaster
 
Mazrim's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: The Gary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by DoubleK View Post
Has anyone used Razer cortex?

I'm wondering if it might boost my gaming PC until I can save enough money to replace it.

I'm only playing WOW and can barely zone in. Framerate collapses in LFR to 2 fps.
My wife was running WoW on a 7 year old laptop (usually 10 FPS in raids) and the biggest framerate killers were draw distance and spell effects. You should try playing with the graphical options some more to see what you can squeeze out it. You'd be surprised what gets turned on automatically by a patch, for example.

There's also a separate Raid/Battleground graphics setting menu to further optimize for those particular uses.

Don't use addons that add nice graphical changes to unit frames and the like. Some of them are pretty inefficient. Keep your damage meters down to one window (some people like having multiple windows of info running on their screen), and keep your tracking addons to a minimum.

Last edited by Mazrim; 07-28-2017 at 03:14 PM.
Mazrim is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 03:19 PM   #422
DoubleK
First Line Centre
 
DoubleK's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary, AB
Exp:
Default

I'm going to give cortex a whirl tonight and see if it helps

I've made use of the Raid graphics settings. It's pretty helpful

Then I'm going to take a couple screenshots of Twitch and then delete all of my addons.

The only must haves for me are Bartender, xperl and Titan Panel.
DoubleK is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 03:46 PM   #423
Mazrim
CP Gamemaster
 
Mazrim's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: The Gary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by DoubleK View Post
The only must haves for me are Bartender, xperl and Titan Panel.
Bartender should be fine, but I would switch xperl to zperl and turn off unit frame portraits if you really can't stand the default unit frames. Titan Panel really is superfluous at this point with all the options the game gives you to track currency/reputation and bag space.
Mazrim is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 03:58 PM   #424
DoubleK
First Line Centre
 
DoubleK's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary, AB
Exp:
Default

Is ok to say that I'm really not looking forward to playing around with add-ons?
DoubleK is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 04:18 PM   #425
Mazrim
CP Gamemaster
 
Mazrim's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: The Gary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by DoubleK View Post
Is ok to say that I'm really not looking forward to playing around with add-ons?
Honestly, it's not too bad these days. I spent quite a bit of time optimizing my wife's UI to improve her framerates and the addon tab in-game is much easier to work with than in the past. You can turn addons on and off without having to log out of your character. Just fiddle with them like that and you'll get a good sense quickly of what's working.

Make a copy of your addon folder in case something goes wrong and you can go right back to what you had before.
Mazrim is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 07:11 PM   #426
Vulcan
Franchise Player
 
Vulcan's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sunshine Coast
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by photon View Post
Lol you want to give all your secrets to RUSSIA!!

Just kidding, been looking forward to this, thanks!
That's why I use the one from Romania.
__________________
"We'd like to know a little bit about you for our files.

We'd like to help you learn to help yourself."
Vulcan is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 08:55 PM   #427
DoubleK
First Line Centre
 
DoubleK's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary, AB
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Mazrim View Post
Bartender should be fine, but I would switch xperl to zperl and turn off unit frame portraits if you really can't stand the default unit frames. Titan Panel really is superfluous at this point with all the options the game gives you to track currency/reputation and bag space.
I lied, I have zperl already.

I'll check the unit frame option.
DoubleK is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2017, 10:19 PM   #428
Hemi-Cuda
wins 10 internets
 
Hemi-Cuda's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: slightly to the left
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by photon View Post
Lol you want to give all your secrets to RUSSIA!!

Just kidding, been looking forward to this, thanks!
You kid, but a lot of businesses are moving away from Kaspersky because of their Russian government ties. Causing a bit of a headache at work as my company used them for our official endpoint security solution, but any client that cares at all about data privacy wants nothing to do with them
Hemi-Cuda is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2017, 09:49 AM   #429
DoubleK
First Line Centre
 
DoubleK's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary, AB
Exp:
Default

Cortex seems to be legit. You need to run it go through the apps on the 'boost' tab and then restart your machine.

I did not experience the frame rates crashing like I had previously in Dalaran.

The only addon I removed was Titan Panel, but it's going back in today. Can't cope without it!!
DoubleK is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DoubleK For This Useful Post:
Old 07-31-2017, 11:07 AM   #430
GoinAllTheWay
Franchise Player
 
GoinAllTheWay's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Not sure
Exp:
Default

Having an issue with my MS Surface I'm hoping someone can help me with. I have a dual band router. Lately the surface is showing a weak connection to the 5ghz band despite being rock solid since I bought it a little over a year ago. It doesn't even seem to see the 2.4 band despite the fact my cell phone which is right beside the surface, which is connected to the 2.4 band shows full signal as do all the other mobile devices in my house.

I've tried re-setting the adapter but doesn't seem to have helped out the issue.

What's also odd, I can see all the other wireless routers my neigbours have and they show a much stronger signal despite being a house or two over from me.
GoinAllTheWay is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2017, 06:50 PM   #431
DownInFlames
Craig McTavish' Merkin
 
DownInFlames's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Exp:
Default



Spoiler!
DownInFlames is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DownInFlames For This Useful Post:
Old 08-08-2017, 09:44 PM   #432
Mass_nerder
Franchise Player
 
Mass_nerder's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Calgary
Exp:
Default

Any opinions on gigabyte laptop quality?
Newegg has a few for a decent prices.
__________________
Quote:
Originally Posted by snipetype View Post
k im just not going to respond to your #### anymore because i have better things to do like #### my model girlfriend rather then try to convince people like you of commonly held hockey knowledge.
Mass_nerder is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2017, 02:16 PM   #433
GoinAllTheWay
Franchise Player
 
GoinAllTheWay's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Not sure
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by GoinAllTheWay View Post
Having an issue with my MS Surface I'm hoping someone can help me with. I have a dual band router. Lately the surface is showing a weak connection to the 5ghz band despite being rock solid since I bought it a little over a year ago. It doesn't even seem to see the 2.4 band despite the fact my cell phone which is right beside the surface, which is connected to the 2.4 band shows full signal as do all the other mobile devices in my house.

I've tried re-setting the adapter but doesn't seem to have helped out the issue.

What's also odd, I can see all the other wireless routers my neigbours have and they show a much stronger signal despite being a house or two over from me.
Man did this thing get squirrley. The wifi icon even changed to a wired connection icon (Surface does not have an ethernet port). Restarting did nothing so on a whim, tried just powering off. Powered it back up and it works fine now. Odd. Wifi icon is back and show full signal to 2.4 band and an almost full signal on 5.
GoinAllTheWay is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2017, 05:35 PM   #434
photon
The new goggles also do nothing.
 
photon's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary
Exp:
Default

Asus and Acer 27" 4K HDR 144Hz PC monitors are delayed to 2018

http://www.anandtech.com/show/11701/...splays-to-2018

And if you like cores in your processor, AMD Threadripper review. Lots of threads for a great price if you need lots of threads.

http://www.anandtech.com/show/11697/...d-1920x-review
__________________
Uncertainty is an uncomfortable position.
But certainty is an absurd one.
photon is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 05:13 PM   #435
codynw
Franchise Player
 
codynw's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Exp:
Default

I want to get a new 1440p/144hz monitor for gaming purposes, anyone have any recommendations? I'm thinking I'd want to spend like $800 max.
__________________
Quote:
Originally Posted by ResAlien View Post
Green text is for mouth breathers.
codynw is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2017, 08:09 AM   #436
photon
The new goggles also do nothing.
 
photon's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary
Exp:
Default

AMD's new video card reviews should be out.

http://www.anandtech.com/show/11717/...-and-56-review

Looks like good competition for the nvidia 1080 and 1070, though the top AMD card needs 110W and 150W MORE to get the same performance as the 1080, which is pretty crazy and a deal killer for many.
__________________
Uncertainty is an uncomfortable position.
But certainty is an absurd one.
photon is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2017, 02:11 PM   #437
Flash Walken
Franchise Player
 
Flash Walken's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Exp:
Default

Let's talk about computer cases.

I am not currently happy with my existing case. I am lacking airflow. It is a very nice little case, adorable even, but the size profile is too slim for my hardcore gaming marathons.

I'd like another small form factor case but I'm hoping there's a solution out there that is more cube like than long and thin.

I've got a mini itx board, asus 1070 gpu as the major component guidelines.
__________________
Quote:
Originally Posted by erikk3 View Post
Hell yeah neck tats let's go
Flash Walken is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 01:26 AM   #438
Anduril
Franchise Player
 
Anduril's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Exp:
Default

Starting to consider upgrading a build I bought off of my friend. It's honestly doing okay for what I wanted (1080p 60fps gaming for not so intensive games; Overwatch, random steam games and eventually Destiny 2)

Currently:
I5 2500k (not OC atm) with a 212 EVO + cooler
R9 280x 3gb
1TB HDD
128 GB ssd x 2 in raid 0 for OS
16gb of ram at 1600 MHz



Looking at:
AMD - Ryzen 5 1600 3.2GHz
EVGA - GeForce GTX 1060 6GB 6GB SC GAMING Video Card
ASRock - AB350 Pro4 ATX AM4 Motherboard
Corsair - Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4-3000 Memory

Will be reusing everything else (storage, case and probably PSU)

Reason I'm pining for an upgrade is I'd like to stream on PC as well and might as well upgrade the video card since that's my obvious bottleneck at the moment. Not expecting to upgrade to 1440p monitors for a while so this is for a strictly 1080p, gaming/streaming upgrade while trying to keep the price down.

Only questions I have would be if there's anything else to consider. I know the RX580 was recommended as an alternative to the 1060 despite the lack of stock. Also making the jump to the 1070 is also tempting but not sure if I'd actually get value out of it.
Anduril is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 09:32 AM   #439
codynw
Franchise Player
 
codynw's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Exp:
Default

If all you want is 1080p, I'd say go with the GTX 1060.
__________________
Quote:
Originally Posted by ResAlien View Post
Green text is for mouth breathers.
codynw is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to codynw For This Useful Post:
Old 09-05-2017, 07:01 PM   #440
Mass_nerder
Franchise Player
 
Mass_nerder's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Calgary
Exp:
Default

Hey guys, I need to grab a laptop for my master's program.
Requirements for the program say I need a gtx970 or greater video card, but I've been told that equal to or greater means gtx170 or 1080, which seems like serious overkill.
I'm wondering if I'll notice much of a drop off with a gtx150ti or gtx1060 instead? Seems like I can get what I want with a 1050ti for about 500-700 cheaper

I'll be using it for adobe suite, rhino, revit, 3ds max etc...so pretty graphic intensive stuff, but I don't care if it'll run AAA games at the highest resolution.
__________________
Quote:
Originally Posted by snipetype View Post
k im just not going to respond to your #### anymore because i have better things to do like #### my model girlfriend rather then try to convince people like you of commonly held hockey knowledge.
Mass_nerder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:15 PM.

Calgary Flames
2017-18




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Calgarypuck 2016