Calgarypuck Forums - The Unofficial Calgary Flames Fan Community

Go Back   Calgarypuck Forums - The Unofficial Calgary Flames Fan Community > Main Forums > The Off Topic Forum > Tech Talk
Ivrnet

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 03-03-2017, 08:12 PM   #221
ken0042
Playboy Mansion Poolboy
 
ken0042's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Close enough to make a beer run during a TV timeout
Exp:
Default

What is the unlimited US add on? Like Calgary14 said and unlimited texting to the US? Or something else like unlimited data when travelling there.
(One can dream...)
ken0042 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 08:36 PM   #222
Calgary14
Scoring Winger
 
Join Date: Jan 2014
Exp:
Default

I don't know if there is an unlimited US add-on, but I was referring to the base plan (the SK one) that includes unlimited texting (of which US texting is included). When travelling to the US I just use Roam because they're way cheaper
Calgary14 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2017, 09:33 AM   #223
jeffporfirio
Scoring Winger
 
jeffporfirio's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by ken0042 View Post
What is the unlimited US add on? Like Calgary14 said and unlimited texting to the US? Or something else like unlimited data when travelling there.
(One can dream...)
It's unlimited calling and texting to the US for $10 a month. I didn't know that the plan includes US texting already.
jeffporfirio is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2017, 09:35 AM   #224
jeffporfirio
Scoring Winger
 
jeffporfirio's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Calgary14 View Post
I don't know if there is an unlimited US add-on, but I was referring to the base plan (the SK one) that includes unlimited texting (of which US texting is included). When travelling to the US I just use Roam because they're way cheaper
You dont change any settings or purchase any plans on your SK plan before US roaming?
jeffporfirio is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2017, 10:36 AM   #225
Calgary14
Scoring Winger
 
Join Date: Jan 2014
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by jeffporfirio View Post
You dont change any settings or purchase any plans on your SK plan before US roaming?
Oh I meant Roam Mobility, its a separate company that offers roaming plans for cheaper. I have a Roam Mobility sim I use when in the US, nice thing is you can schedule the plan to start at a specific time/day which is handy when flying down there. When I'm on a flight to the US I'll pop out the koodo sim and put the Roam sim in, then when I land in the US I'll turn the phone on and it shows Roam as the cell provider. I got my Roam Mobility sim card at a local pharmacy and all set up is done online. Details here: https://roammobility.com/plans

Last edited by Calgary14; 03-05-2017 at 07:13 AM.
Calgary14 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Calgary14 For This Useful Post:
Old 06-23-2017, 12:51 PM   #226
1_Flames_Fan
Powerplay Quarterback
 
1_Flames_Fan's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Exp:
Default

Does anyone know if you can still do this or has done it recently? I have to get my mom a phone cause she is always going over her minutes and has trouble paying her bills and has burned bridges with every phone company on the planet so she is stuck with pay as you go crap. Just curious if it can still be done? Thanks guys
1_Flames_Fan is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2017, 01:14 PM   #227
ken0042
Playboy Mansion Poolboy
 
ken0042's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Close enough to make a beer run during a TV timeout
Exp:
Default

We did it in April, but we did go through cellphoneman.ca
If I had to do it again, I'd just do it myself. I thought cellphoneman actually worked for Koodo, but he's just going through the same steps.
ken0042 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ken0042 For This Useful Post:
Old 06-25-2017, 01:01 AM   #228
curves2000
Crash and Bang Winger
 
Join Date: Dec 2013
Location: Calgary, Canada
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by 1_Flames_Fan View Post
Does anyone know if you can still do this or has done it recently? I have to get my mom a phone cause she is always going over her minutes and has trouble paying her bills and has burned bridges with every phone company on the planet so she is stuck with pay as you go crap. Just curious if it can still be done? Thanks guys

I am not sure if this is an option for you but Freedom Mobile offers plans that actually beat this one. They also offer the pay as you go feature and you can top up in store or online.

Check out the coverage map though. I have been with Freedom/ Wind for 5 years with just very minor issues that got resolved quickly.
curves2000 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2017, 07:55 PM   #229
coop3422
Farm Team Player
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary
Exp:
Default

I actually signed up for freedom mobile last week as I had a coupon for an extra 35% off. Got an s8, but the coverage just doesn't work for me so it's going back. Think I'm going to try this with koodo as I've been paying $90/mo with bell.

I do have a question though; can you use the tab to get a phone, then still do the number port yourself afterward? I saw the op said you had to bring your own phone, so thought I'd ask.
coop3422 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2017, 12:22 AM   #230
accord1999
Scoring Winger
 
Join Date: Aug 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by coop3422 View Post
I do have a question though; can you use the tab to get a phone, then still do the number port yourself afterward? I saw the op said you had to bring your own phone, so thought I'd ask.
There shouldn't be a problem; though nowadays the process of changing to an out-of-province # only works with Quebec plans.
accord1999 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2017, 12:34 AM   #231
coop3422
Farm Team Player
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by accord1999 View Post
There shouldn't be a problem; though nowadays the process of changing to an out-of-province # only works with Quebec plans.
So the SK plan can no longer have an AB number ported in? I saw some earlier mention the loophole was closed, but wasn't sure if that was still the case.
coop3422 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2017, 12:41 AM   #232
accord1999
Scoring Winger
 
Join Date: Aug 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by coop3422 View Post
So the SK plan can no longer have an AB number ported in? I saw some earlier mention the loophole was closed, but wasn't sure if that was still the case.
Yes, or more accurately even if you have a SK/MB phone # you can't switch to the good SK/MB plan using self-serve. The only option left is the QC plans, which is actually a bit better at $46/5GB and supports Tab Large.
accord1999 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2017, 12:43 AM   #233
coop3422
Farm Team Player
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by accord1999 View Post
Yes, or more accurately even if you have a SK/MB phone # you can't switch to the good SK/MB plan using self-serve. The only option left is the QC plans, which is actually a bit better at $46/5GB and supports Tab Large.

Thanks for the quick reply. Is the only way to get that SK plan now to get in from a dealer in SK?
coop3422 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2017, 12:45 AM   #234
accord1999
Scoring Winger
 
Join Date: Aug 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by coop3422 View Post
Thanks for the quick reply. Is the only way to get that SK plan now to get in from a dealer in SK?
I think that's the only way now; where you sign up and get a SK # and the plan right at the same time.
accord1999 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2017, 12:47 AM   #235
coop3422
Farm Team Player
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by accord1999 View Post
I think that's the only way now; where you sign up and get a SK # and the plan right at the same time.
Hmm, does anyone know if it's still possible to port an AB number in afterward if you get the SK plan in SK? I ask because I go there regularly, especially in the summer as my gfs parents have a farm there. We were there this weekend, but the Koodo in moose jaw was out of the S8, so we didn't go to town. But we're going back in 2 weeks for a wedding.
coop3422 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2017, 12:52 AM   #236
accord1999
Scoring Winger
 
Join Date: Aug 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by coop3422 View Post
Hmm, does anyone know if it's still possible to port an AB number in afterward if you get the SK plan in SK? I ask because I go there regularly, especially in the summer as my gfs parents have a farm there. We were there this weekend, but the Koodo in moose jaw was out of the S8, so we didn't go to town. But we're going back in 2 weeks for a wedding.
Porting remains perfectly fine as before.
accord1999 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to accord1999 For This Useful Post:
Old 07-06-2017, 09:37 AM   #237
coop3422
Farm Team Player
 
Join Date: Aug 2012
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by accord1999 View Post
Porting remains perfectly fine as before.
Great, I'll keep this in mind and may do this when I'm in moose jaw in a couple weeks.
coop3422 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:30 AM.

Calgary Flames
2016-17




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Calgarypuck 2016