Calgarypuck Forums - The Unofficial Calgary Flames Fan Community
Old 02-10-2019, 11:41 PM   #701
DoubleF
First Line Centre
 
DoubleF's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Exp:
Default

Shaw internet was down at Market Mall today. It was kinda sad and funny to see so many stores with signs saying, "Cash only" due to their card machines down due to the internet issues.
DoubleF is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 11:18 AM   #702
TorqueDog
#1 Goaltender
 
TorqueDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Calgary, AB
Exp:
Default

I have dual WAN configured (automatic failover to Telus 50), so it's unlikely I'd have noticed a Shaw outage unless I was downloading something. But I just tested on Speedtest.net and hit 653.44 Mbps down, 17.53 Mbps up. This is in Garrison Green.
__________________
If the Flames are playing, GO FLAMES GO.
If the Jets are playing, GO JE-... nm, ғ**ĸ the Jets.
GO FLAMES GO.
TorqueDog is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 11:58 AM   #703
Mazrim
CP Gamemaster
 
Mazrim's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: The Gary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by TorqueDog View Post
I have dual WAN configured (automatic failover to Telus 50), so it's unlikely I'd have noticed a Shaw outage unless I was downloading something. But I just tested on Speedtest.net and hit 653.44 Mbps down, 17.53 Mbps up. This is in Garrison Green.
When I was having brutal internet issues (turned out a power surge messed up my router), the speed tests that went through a Shaw server always returned exactly what my plan said it should, but any actual usage would show how bad it actually was. It turned out the only truly accurate test I would get consistently was the in-results one that popped up on google when you search "internet speed test".



When other speed tests would show 60+ mbps, this would show 1.5 mbps. Once I replaced my router, they were reading nearly the same numbers. Just something to consider when running the tests.
Mazrim is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 12:07 PM   #704
TorqueDog
#1 Goaltender
 
TorqueDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Calgary, AB
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Mazrim View Post
When I was having brutal internet issues (turned out a power surge messed up my router), the speed tests that went through a Shaw server always returned exactly what my plan said it should, but any actual usage would show how bad it actually was. It turned out the only truly accurate test I would get consistently was the in-results one that popped up on google when you search "internet speed test".



When other speed tests would show 60+ mbps, this would show 1.5 mbps. Once I replaced my router, they were reading nearly the same numbers. Just something to consider when running the tests.
Here are all the tests I've run:
Multi-connection mode against Shaw's Speedtest.net servers: 653.44 Mbps down
Single-connection mode against Shaw's Speedtest.net servers: 205 Mbps down
Multi-connection mode against Speedtest.net's Seattle WA servers: 640 Mbps down
Single-connection mode against Speedtest.net's Seattle WA servers: 646 Mbps down
Google Speedtest: 373 Mbps down


I'm running a Ubiquiti UniFi Access Gateway 3-port and my home is hardwired, so I'm pretty confident in my network infrastructure.
__________________
If the Flames are playing, GO FLAMES GO.
If the Jets are playing, GO JE-... nm, ғ**ĸ the Jets.
GO FLAMES GO.

Last edited by TorqueDog; 02-11-2019 at 12:21 PM.
TorqueDog is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 05:24 PM   #705
bossy22
Powerplay Quarterback
 
Join Date: Oct 2009
Exp:
Default

I'm getting 6.7 Mpbs down with that. 140 Mpbs on fast.com and 65 Mpbs on speedtest.net and 150 on speedtest.shaw.ca
bossy22 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 06:16 PM   #706
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

My next step is cancelling service. Can't watch right now because of the same problem as always and the shaw forum reply I got was that the issues are resolved. Absolute BS
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 01:08 PM   #707
woob
First Line Centre
 
woob's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Exp:
Default

My SHAW has been surprisingly decent through this cold snap. I typically expect there to be issues.
woob is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 04:18 PM   #708
Lubicon
Powerplay Quarterback
 
Join Date: Jun 2015
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by DoubleF View Post
Shaw internet was down at Market Mall today. It was kinda sad and funny to see so many stores with signs saying, "Cash only" due to their card machines down due to the internet issues.
Indigo Books in Dalhousie Station was down as well. Do we know it was a Shaw issue at Market Mall?
Lubicon is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 06:17 PM   #709
RedHot25
Franchise Player
 
RedHot25's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Probably stuck driving someone somewhere
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by DoubleF View Post
Shaw internet was down at Market Mall today. It was kinda sad and funny to see so many stores with signs saying, "Cash only" due to their card machines down due to the internet issues.
Quote:
Originally Posted by Lubicon View Post
Indigo Books in Dalhousie Station was down as well. Do we know it was a Shaw issue at Market Mall?
We are in the NW and lost our shaw (tv and internet) for a bit a day or 2 ago. I assume it was tied into this - i.e. a broader shaw outage problem.
RedHot25 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2019, 09:40 PM   #710
DoubleF
First Line Centre
 
DoubleF's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Lubicon View Post
Indigo Books in Dalhousie Station was down as well. Do we know it was a Shaw issue at Market Mall?
I was chatting with a cashier who said the debit/credit machines were down because the internet was down. She said the machines in the stores on Telus were fine, but anyone on Shaw in the mall was essentially cash only that day.
DoubleF is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2019, 06:46 PM   #711
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by DoubleF View Post
I was chatting with a cashier who said the debit/credit machines were down because the internet was down. She said the machines in the stores on Telus were fine, but anyone on Shaw in the mall was essentially cash only that day.

Yah there was a substantial network outage, encompassing a bunch of the NW, hamptons, bowness, etc for hours.
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2019, 06:55 PM   #712
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

I've been on and off of a list of incidents now multiple times. Been told its a DNS issue, but I'd been running CloudFlare as my main DNS for a while, and tested with Google as well with no luck. I keep getting asked to do traceroutes, but its not a hop issue, I'm positive its packet loss because of how it behaves. I've now sent them video of the buffering on the home network, as well as a hotswap onto my cell data with no buffering and immediate viewing, and then back to home network with buffering. I also ran traceroutes using both the home network and the cell network, and the cell network (unsurprisingly) takes 7 more hops to get to the source server, with equal latency at the opposite end, but with none of the symptoms.



Ive just been told now that there is a new incident number for my problem with a few other examples of the same. Yikes
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2019, 10:37 AM   #713
DoubleF
First Line Centre
 
DoubleF's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Exp:
Default

Man, Shaw used to be pretty decent. Even if there were issues, customer service was pretty easy going and happy to help. Lately, it seems like whoever is at the top is slashing in all the wrong places and things are going to hell in a hand basket fast.

Customer service can pretend to be in PEI and Toronto all they want, I'm pretty sure customer service has been outsourced to India.
DoubleF is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2019, 12:00 PM   #714
Barnes
Franchise Player
 
Barnes's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Violating Copyrights
Exp:
Default

I am experiencing the same. I only started to look into it after reading this thread although not enough to notice any differences depending on the time of day. I haven't really noticed streaming performance issues as we don't have any 4k devices but it is definitely not what I am paying for. (Shaw 150)

Over LTE, my iPhone 7 gets
120Mbps

Fast.com says 48Mbps
Shaw says 88Mbps
Google 28Mbps
Results between wired directly to the modem or over wifi are the same.

Hitron modem in bridge mode connected to the last Model Apple Time Capsule. I also have an Airport Express upstairs.

I live in a brand new house in a new neighborhood too. Frustrating that I was excited to be upgraded to 300 come to find that I am well below 150.
Barnes is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2019, 04:37 PM   #715
bossy22
Powerplay Quarterback
 
Join Date: Oct 2009
Exp:
Default

I'm paying for 300 but contemplating going with Telus 50. We can no longer watch clear tv in the evenings.
bossy22 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2019, 04:55 PM   #716
Wormius
Franchise Player
 
Wormius's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Somewhere down the crazy river.
Exp:
Default

I can barely stream Netflix on my hardwired AppleTV in the evening.
Wormius is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 08:26 AM   #717
malcolmk14
Franchise Player
 
malcolmk14's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Exp:
Default

Changing the modem out today - we'll see if it helps any.
malcolmk14 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 11:23 AM   #718
DoubleF
First Line Centre
 
DoubleF's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by malcolmk14 View Post
Changing the modem out today - we'll see if it helps any.
I swapped my Hitron for the XB6 last night. It seemed like it was slightly more stable, but it's only been half a day. The top speed seemed slower than the Hitron, but the slowest speed seemed far more reasonable to the Hitron (Seemed like my speeds ranged between 180-310 XB6 vs 60-330 Hitron). I don't know if there's a modem firmware update that will still need to happen though. I think I'll get a better idea by the end of the weekend.

No drops that I have noticed yet though. That's encouraging.
DoubleF is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 02:12 PM   #719
TorqueDog
#1 Goaltender
 
TorqueDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Calgary, AB
Exp:
Default

I was under the impression from Shaw that Internet 300 (as in 300 Mbit service) required the XB6, as I swapped out my Hitron for the XB6 in order to take advantage of it. Before Internet 300 was released (and thus predating this speed double-up), Internet 150 could get away with the Hitron.

Quote:
Originally Posted by Barnes View Post
I am experiencing the same. I only started to look into it after reading this thread although not enough to notice any differences depending on the time of day. I haven't really noticed streaming performance issues as we don't have any 4k devices but it is definitely not what I am paying for. (Shaw 150)

Over LTE, my iPhone 7 gets
120Mbps

Fast.com says 48Mbps
Shaw says 88Mbps
Google 28Mbps
Results between wired directly to the modem or over wifi are the same.

Hitron modem in bridge mode connected to the last Model Apple Time Capsule. I also have an Airport Express upstairs.

I live in a brand new house in a new neighborhood too. Frustrating that I was excited to be upgraded to 300 come to find that I am well below 150.
Wired to the modem or wired to the router, ie: the Apple Time Capsule?

I'd try going direct to the router, and then direct to the modem if you still see low speeds. If the results directly wired to the bridged port of the modem yield the same low speeds, you definitely have a case to tell Shaw to come fix your sh-t.
__________________
If the Flames are playing, GO FLAMES GO.
If the Jets are playing, GO JE-... nm, ғ**ĸ the Jets.
GO FLAMES GO.

Last edited by TorqueDog; 02-15-2019 at 02:15 PM.
TorqueDog is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 03:38 PM   #720
DoubleF
First Line Centre
 
DoubleF's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by TorqueDog View Post
I was under the impression from Shaw that Internet 300 (as in 300 Mbit service) required the XB6, as I swapped out my Hitron for the XB6 in order to take advantage of it. Before Internet 300 was released (and thus predating this speed double-up), Internet 150 could get away with the Hitron.
I was under the same impression that the XB6 was required for 300+. At least, that's what I kept hearing before the free upgrade to internet 300, so I think we heard the same thing.

However, I was asking about it in December and someone at Shaw said Hitron was ok for internet 300 and wouldn't upgrade me. I asked again last week and they offered it, so I jumped on it to see if it would help.
DoubleF is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:12 AM.

Calgary Flames
2017-18




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Calgarypuck 2016