Calgarypuck Forums - The Unofficial Calgary Flames Fan Community
Old 03-22-2015, 05:16 PM   #41
FlameOn
Franchise Player
 
FlameOn's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Calgary
Exp:
Default

Traffic is one of the hardest things to fix in this game I'm finding. I'm trying very hard to get traffic issues fixed but I'm probably going to have to bulldoze half the city now to transition to one way streets for my highways. I used two way roads by mistake the whole time before I understood how traffic or looked how highways worked and behaved differently than normal roads now it's just a clusterfata of traffic jams.

I'm probably going to just start over and see how things go.

Last edited by FlameOn; 03-22-2015 at 05:21 PM.
FlameOn is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2015, 05:18 PM   #42
PsYcNeT
Franchise Player
 
PsYcNeT's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Marseilles Of The Prairies
Exp:
Default

Also, good advice regarding roads:

If you don't need to create an intersection, don't. Period.
__________________

Quote:
Originally Posted by MrMastodonFarm View Post
Settle down there, Temple Grandin.
PsYcNeT is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2015, 08:12 PM   #43
RW99
First Line Centre
 
RW99's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: 103 104END 106 109 111 117 202 203 207 208 216 217 219 221 222 225 313 317 Heritage Classic G
Exp:
Default

I'm nowhere near able to work the game on this guy's level:

http://imgur.com/a/z1rM1

Reddit thread here: http://www.reddit.com/r/CitiesSkylin...fic_version_2/
RW99 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to RW99 For This Useful Post:
Old 03-22-2015, 08:24 PM   #44
FlameOn
Franchise Player
 
FlameOn's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by RW99 View Post
I'm nowhere near able to work the game on this guy's level:

http://imgur.com/a/z1rM1

Reddit thread here: http://www.reddit.com/r/CitiesSkylin...fic_version_2/
TIL I traffic wrong
FlameOn is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2015, 09:51 PM   #45
Travis Munroe
RealtorŪ
 
Travis Munroe's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Calgary
Exp:
Default

Just downloaded the game but I find it quite laggy. Safe to assume its the computer I am using? Is there anything I can do/buy (without buying a new computer) to make it run better? This computers always just been used for work so I wouldnt be surprised if it is not advanced enough to game on.
Travis Munroe is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2015, 10:06 PM   #46
I-Hate-Hulse
Franchise Player
 
Join Date: Jul 2003
Location: Sector 7-G
Exp:
Default

For all the people asking if their computer will run this - the CPU requirements aren't too bad but the video card requirements are pretty tough:

nVIDIA GeForce GTX 260, 512 MB / ATI Radeon HD 5670, 512 MB

Onboard graphics won't really cut it. If you don't know what that means, you probably can't run it (Macbooks that are 13" or less especially)
__________________
I-Hate-Hulse is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2015, 11:16 PM   #47
PsYcNeT
Franchise Player
 
PsYcNeT's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Marseilles Of The Prairies
Exp:
Default

The game runs like garbage when zoomed even halfway on a GTX 980, its just poorly optimized.
__________________

Quote:
Originally Posted by MrMastodonFarm View Post
Settle down there, Temple Grandin.
PsYcNeT is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 02:01 AM   #48
Yasa
First Line Centre
 
Yasa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Exp:
Default

I have a GTX 660, and 16 gb RAM and it runs fine zoomed in all the way.
Yasa is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 02:16 AM   #49
Itse
Franchise Player
 
Itse's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Helsinki, Finland
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by I-Hate-Hulse View Post
Onboard graphics won't really cut it.
Depends on what you're looking for I'd guess. Running fine on my laptops integrated graphics card. (Can't remember the version number, and too tired to dig it up.) They're pretty good good these days. Resolution is 1366x762 or whatever, but other than that I have the settings pretty high.

City isn't that big though, just hit 30,000. Seems like I'm pausing the game half the time anyway. It's just more relaxing when I'm doing something like drawing bus routes. That takes forever...
Itse is online now   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 11:19 AM   #50
octothorp
Franchise Player
 
octothorp's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: not lurking
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by underGRADFlame View Post
I really want to buy this but I'm not sure if my MacBook Pro 13"(2014) will run it. And in my minimal searches i can't get an answer.
What's your graphics card?

It runs reasonably well on my 2012 15" Macbook Pro, which has the Intel HD 3000 graphics card; no lag, any time I ever notice graphics issues are that it doesn't zoom in/out smoothly. But once within any zoom level, graphics are great.

edit: At 2014 you've probably got the Intel Iris 5100? As far as I can tell, that's equivalent to the Intel HD 5000, which should be significantly better than mine. So I would feel reasonably confident saying that you should be able to run the game.

Last edited by octothorp; 03-23-2015 at 11:26 AM.
octothorp is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 11:46 AM   #51
PsYcNeT
Franchise Player
 
PsYcNeT's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Marseilles Of The Prairies
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Yasa View Post
I have a GTX 660, and 16 gb RAM and it runs fine zoomed in all the way.
To be fair, I'm forcing 8x MSAA and SuperSampling, but honestly!
__________________

Quote:
Originally Posted by MrMastodonFarm View Post
Settle down there, Temple Grandin.
PsYcNeT is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 03:52 PM   #52
flamefan74
Scoring Winger
 
Join Date: Aug 2003
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by PsYcNeT View Post
To be fair, I'm forcing 8x MSAA and SuperSampling, but honestly!
That's brutal. Was going to upgrade to a 980, but think I will hold off for now. Running GTX 460 with 4 gb and no issues on my end.
flamefan74 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 05:17 PM   #53
FlamesPuck12
First Line Centre
 
Join Date: Apr 2007
Exp:
Default

So I finally got the game over the weekend and wow this game is really addictive.

Honestly, I don't have any complaints about the game, it's really good.

Glad that they're allowing flexible modding of the game. Can't wait to see what the community will create in the near future.
FlamesPuck12 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 05:42 PM   #54
White Out 403
Franchise Player
 
White Out 403's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by FlamesPuck12 View Post
So I finally got the game over the weekend and wow this game is really addictive.

Honestly, I don't have any complaints about the game, it's really good.

Glad that they're allowing flexible modding of the game. Can't wait to see what the community will create in the near future.
Im really hoping to see:
-fun new policies
-specialization for sports (stadiums for soccer, hockey, with maybe even stuff about team records etc)
-improvements to things like metro lines, bus lines, etc. already some stuff out there but it can improve
-better and more diverse power sources
-more diverse looking models for buildings
-building genres like sim city had before
-difficulty mods that are very configurable
-graphic improvement mods to replace textures with higher resolution ones

etc.


this game just nails the formula for being fun, interesting, and easy to play. yet it can be uber complex if you want it to be.

its so fun. best 40 bucks ive spent.
White Out 403 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2015, 05:52 PM   #55
White Out 403
Franchise Player
 
White Out 403's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Exp:
Default

speaking of mods, maybe we can start sharing each others favourites?

this one made me snort out loud at work:
http://steamcommunity.com/sharedfile...58&searchtext=


traffic light removal mod:
FAQ:
"Does this actually change traffic, or is it just cosmetic?" - It actually changes the traffic: The cars respect created traffic lights and when traffic lights are removed the cars try to drive through every gap they find (and they are very good at finding the gap...looks kind of funny for intersections with a lot of traffic)

lol!
White Out 403 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2015, 12:07 PM   #56
Kerplunk
Powerplay Quarterback
 
Kerplunk's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Trapped in my own code!!
Exp:
Default

Yeeesh, I've put in more time playing with the map maker than I have actually playing the game....

I think I have a problem....
Kerplunk is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Kerplunk For This Useful Post:
Old 03-24-2015, 10:59 PM   #57
White Out 403
Franchise Player
 
White Out 403's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Exp:
Default

Creating circles is easier than I thought and now I feel sad for being dumb
http://www.reddit.com/r/CitiesSkylin...erfect_circles
White Out 403 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to White Out 403 For This Useful Post:
Old 03-26-2015, 04:12 PM   #58
Itse
Franchise Player
 
Itse's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Helsinki, Finland
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by PsYcNeT View Post
Interested in seeing what other people's cities look like.
So here's what I've been doing for the last week I just passed 40k residents.

This is the overview. Upper left is where you start with this map.
Spoiler!



Here's a bit more atmospheric shot from essentially the opposite angle. I really love geography of this place, very scenic and interesting to work with.
Spoiler!


The district system is one of my favourite features in the game. I love giving different parts of the town really distinct character and names, like Cube City for the grid pattern office hell, or this sleepy little corner of the city stuck between the mountain and some of the the most densely populated areas of the city. I called it Cathedral District for obvious reasons.

Spoiler!


I was somewhat short on interesting things to do with the main city, so I spent yesterday creating the part in the picture below. From left to right that's Lumberville (designed to produce much needed uneducated workers), Harborville and Northtown. Northtown was essentially born because I got so attached to the look of Harborville that my original expansion plan had to be moved somewhere else

Originally the traffic to the harbor and the (very slowly growing) surrounding industrial area was also supposed to just go through Harborville, so deciding to leave it as this cute little haven also gave my a good reason to finally do something with the freeway tool.

Spoiler!
Itse is online now   Reply With Quote
Old 03-26-2015, 04:43 PM   #59
Bill Bumface
My face is a bum!
 
Bill Bumface's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Exp:
Default

^What map is that? It looks awesome!
Bill Bumface is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2015, 05:58 PM   #60
CroFlames
Franchise Player
 
CroFlames's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Exp:
Default

Hey guys I'm considering this game. I guess it goes without saying everyone here recommends it. Steam reviews are also "overwhelmingly positive".

Question though, is it worth the extra $10 for the deluxe edition? I've never been much into city building games, just Civilizations.
CroFlames is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 09:36 AM.

Calgary Flames
2017-18




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Calgarypuck 2016