Calgarypuck Forums - The Unofficial Calgary Flames Fan Community
Old 07-14-2018, 12:56 PM   #501
Finger Cookin
Franchise Player
 
Finger Cookin's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Exp:
Default

Has anyone upgraded to Internet 300 and swapped to whatever the new modem is that is capable of these speeds via Shaw? Apparently the model used for 150 will not cut it for 300.
Finger Cookin is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2018, 01:10 PM   #502
Diemenz
First Line Centre
 
Diemenz's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Calgary, Alberta
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Finger Cookin View Post
Has anyone upgraded to Internet 300 and swapped to whatever the new modem is that is capable of these speeds via Shaw? Apparently the model used for 150 will not cut it for 300.
It is a different modem yes.
__________________
PSN: Diemenz
Diemenz is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2018, 01:13 PM   #503
LIP MAN
Scoring Winger
 
LIP MAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by spuzzum View Post
We went on a two year 150 Bluesky plan and 12 bundle TV pack with Shaw and have until next Feb or March 2019. Our bill including tax last month was $219. I find the price beyond ridiculous and don't mind cutting a lot of the tv channels. Has anyone renegotiated with Shaw around this point within a two year cycle? It almost would be cheaper paying the $20 dollar per month cancellation fee and renegotiate as a new customer.
I pay about $100 for that.
LIP MAN is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2018, 01:25 PM   #504
Finger Cookin
Franchise Player
 
Finger Cookin's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Diemenz View Post
It is a different modem yes.
Any idea on the manufacturer or model number?
Finger Cookin is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2018, 01:28 PM   #505
Diemenz
First Line Centre
 
Diemenz's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Calgary, Alberta
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Finger Cookin View Post
Any idea on the manufacturer or model number?
https://www.shaw.ca/advanced-wifi-modem/

https://community.shaw.ca/docs/DOC-14080
__________________
PSN: Diemenz

Last edited by Diemenz; 07-14-2018 at 01:31 PM.
Diemenz is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Diemenz For This Useful Post:
Old 07-25-2018, 10:16 PM   #506
woob
First Line Centre
 
woob's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Exp:
Default

Anyone on SHAW having trouble hitting reddit? I did a tracert and all it brought back was what looked like to be a loop of various SHAW IPs. Reddit on my phone with WiFi doesn't work, but if I turn it off and use cell network it is fine.

Edit: Changed my LAN DNS to Google's servers and it's fine now. Must be SHAW DNS.

Last edited by woob; 07-25-2018 at 10:42 PM.
woob is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2018, 11:24 PM   #507
Diemenz
First Line Centre
 
Diemenz's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Calgary, Alberta
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by woob View Post
Anyone on SHAW having trouble hitting reddit? I did a tracert and all it brought back was what looked like to be a loop of various SHAW IPs. Reddit on my phone with WiFi doesn't work, but if I turn it off and use cell network it is fine.

Edit: Changed my LAN DNS to Google's servers and it's fine now. Must be SHAW DNS.
Changing dns like you did to google or openDNS will fix it. I was unaware of this option existing on the new Arris modem so I'm assuming your using your own router and have the arris in bridge mode.
__________________
PSN: Diemenz
Diemenz is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 07:52 PM   #508
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

Noticed today that ShawOpen networks no longer connect to Netflix or Prime Video, but IPTV services still worked. Running through a VPN solved it so they must be traffic shaping. Its worked flawlessly for years so an interesting development
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 07:57 PM   #509
Wormius
Franchise Player
 
Wormius's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Somewhere down the crazy river.
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Aleks View Post
Noticed today that ShawOpen networks no longer connect to Netflix or Prime Video, but IPTV services still worked. Running through a VPN solved it so they must be traffic shaping. Its worked flawlessly for years so an interesting development


You were able to run Netflix through a VPN? I thought they were trying to block VPNs and proxy servers.
Wormius is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2018, 08:26 PM   #510
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Wormius View Post
You were able to run Netflix through a VPN? I thought they were trying to block VPNs and proxy servers.
They do, known IPs they block, so sometimes you may have to try a couple different servers to find one that doesn't have a blacklist IP. Took me one try.
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Aleks For This Useful Post:
Old 08-14-2018, 07:32 AM   #511
Jimmy Stang
#1 Goaltender
 
Jimmy Stang's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Aleks View Post
Noticed today that ShawOpen networks no longer connect to Netflix or Prime Video, but IPTV services still worked. Running through a VPN solved it so they must be traffic shaping. Its worked flawlessly for years so an interesting development
Quote:
Originally Posted by Aleks View Post
They do, known IPs they block, so sometimes you may have to try a couple different servers to find one that doesn't have a blacklist IP. Took me one try.
Interesting. I can't say that I have ever tried to use Netflix over ShawOpen, but it seems to be contrary to one of the main benefits to Shaw customers: preventing cellular data overages.

I'll have to test this out at lunch. I have a VPN to my house so I can compare, but ironically my traffic would be using more of Shaw's infrastructure if I tunnelled the traffic to my house and back to my device.
Jimmy Stang is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 08:04 AM   #512
Esoteric
Powerplay Quarterback
 
Esoteric's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Exp:
Default

Upgraded to Bluesky and Internet 300.

really liking Bluesky so far, voice search works pretty well, live score tracking is neat, and the integration with Netflix works great

Internet 300 tested in at ~334 Mb/s down and 25 Mb/s up - quicker than advertised.

Gear is much smaller than the old gateway setup - makes it easier to fit into my home system.
Esoteric is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 08:17 AM   #513
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Jimmy Stang View Post
Interesting. I can't say that I have ever tried to use Netflix over ShawOpen, but it seems to be contrary to one of the main benefits to Shaw customers: preventing cellular data overages.

I'll have to test this out at lunch. I have a VPN to my house so I can compare, but ironically my traffic would be using more of Shaw's infrastructure if I tunnelled the traffic to my house and back to my device.
For sure, it's one of the reasons I stay with Shaw, so it's kind of too bad I'm having to make a work a round for something but the alternative is nothing so..... I don't think it's so much a Shaw infrastructure concern so much as people saturating a public spots bandwidth. I've speed tested to 40Mbps on open, which is really good for a public spot. If you can tunnel back to your home service that's a decent workaround for sure.

I will need to try and see if vpn to a Canadian IP will cause the Netflix error to come up, as I'm not circumventing geoblocking that way, which is the main reason for the error.
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Aleks For This Useful Post:
Old 08-14-2018, 08:27 AM   #514
Jimmy Stang
#1 Goaltender
 
Jimmy Stang's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Aleks View Post
For sure, it's one of the reasons I stay with Shaw, so it's kind of too bad I'm having to make a work a round for something but the alternative is nothing so..... I don't think it's so much a Shaw infrastructure concern so much as people saturating a public spots bandwidth. I've speed tested to 40Mbps on open, which is really good for a public spot. If you can tunnel back to your home service that's a decent workaround for sure.

I will need to try and see if vpn to a Canadian IP will cause the Netflix error to come up, as I'm not circumventing geoblocking that way, which is the main reason for the error.
I wonder if / hope that maybe it was a temporary issue and not necessarily traffic shaping. Shaw even boasts on the main Shaw Go page that Shaw customers can save 6 gigs and $50 worth of overages each month.

The whole concept around ShawGo is that it can save Shaw customers a bunch of data/money while away from home, so I'd be surprised and disappointed if they've taken that step. It also keeps some money out of the pockets of the competition by preventing overages.

I use it but don't rely on ShawGo because I've got a 10 gig plan for $60/month. But I really like the concept of it.
Jimmy Stang is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 11:22 AM   #515
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Jimmy Stang View Post
I wonder if / hope that maybe it was a temporary issue and not necessarily traffic shaping. Shaw even boasts on the main Shaw Go page that Shaw customers can save 6 gigs and $50 worth of overages each month.

The whole concept around ShawGo is that it can save Shaw customers a bunch of data/money while away from home, so I'd be surprised and disappointed if they've taken that step. It also keeps some money out of the pockets of the competition by preventing overages.

I use it but don't rely on ShawGo because I've got a 10 gig plan for $60/month. But I really like the concept of it.
I can burn through 10 gigs pretty fast, I'm on the same plan. I rely on open while I'm at work to prevent that from happening!
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 12:51 PM   #516
Jimmy Stang
#1 Goaltender
 
Jimmy Stang's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Aleks View Post
I can burn through 10 gigs pretty fast, I'm on the same plan. I rely on open while I'm at work to prevent that from happening!
I connected to a couple of ShawOpen and Shaw Passpoint hotspots at lunch and Netflix fired up and played a couple of shows just fine. No VPN trickery needed. So perhaps the issue is/was temporary?
Jimmy Stang is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 01:19 PM   #517
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Jimmy Stang View Post
I connected to a couple of ShawOpen and Shaw Passpoint hotspots at lunch and Netflix fired up and played a couple of shows just fine. No VPN trickery needed. So perhaps the issue is/was temporary?
Still not working without VPN in my spot. Maybe location specific?
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 01:50 PM   #518
Jimmy Stang
#1 Goaltender
 
Jimmy Stang's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Aleks View Post
Still not working without VPN in my spot. Maybe location specific?
Perhaps. I was testing over at the Currie Barracks area. Have you entered a custom DNS on your device for the ShawOpen network? Maybe that's persisted and is now getting blocked by the content providers.
Jimmy Stang is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 02:07 PM   #519
Aleks
Scoring Winger
 
Aleks's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Exp:
Default

Quote:
Originally Posted by Jimmy Stang View Post
Perhaps. I was testing over at the Currie Barracks area. Have you entered a custom DNS on your device for the ShawOpen network? Maybe that's persisted and is now getting blocked by the content providers.
I haven't, and I'm not sure how to do that on a fire stick tbh
I don't know if that's the issue though, you'd think it would throw an error at you if that was the case. What happens is that it won't even make it to the profile screen and if left long enough gives the network connectivity error
__________________
In case of hurt feelings, please visit You are Not Alone forums
Aleks is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2018, 02:17 PM   #520
photon
The new goggles also do nothing.
 
photon's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary
Exp:
Default

I just tried ShawOpen in the NE and I was able to connect to Netflix fine and stream a movie.
__________________
Uncertainty is an uncomfortable position.
But certainty is an absurd one.
photon is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to photon For This Useful Post:
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:09 AM.

Calgary Flames
2017-18




Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Calgarypuck 2016